5 dagen genieten op paradijselijk Busuanga (Coron, Palawan)

door jun 7, 2019Azië, Filipijnen0 Reacties

Met witte zandstranden, een helderblauwe zee en een kleurrijke onderwaterwereld

Wij vonden ons kort verblijf op paradijselijk Busuanga (Coron, Palawan) écht fan-tas-tisch! We verbleven in Kokosnuss Garden Resort, aan de rand van Coron Town, op Busuanga eiland. Vanuit hier hebben we allerlei leuke activiteiten ondernomen.

 

Het hotel waar wij in verbleven is echt een aanrader. We verbleven in een klein schattig huisje en het personeel is super vriendelijk en behulpzaam. Daarnaast kun je in het restaurant van het hotel onwijs lekker eten.

De ‘must do’s op Busuanga eiland (Coron, Palawan)

Het stadje Coron Town ligt op loopafstand van ons hotel. Al wandelend hebben we het kleine stadje verkent. Met wat leuke shops, veel tour operators en wat restaurants heb je het stadje ook wel vrij snel bekeken. Wat je zeker moet doen is naar binnen lopen bij een tour operator om een boottocht te boeken. Je hebt een stuk of wat verschillende boottochten (naar verschillende eilanden). Wij zijn voor een ‘standaard’ boottocht gegaan. Deze brengt je langs alle highlights van Coron Island.

Omdat het weer op de dag van de boottocht tegen zat (lees: een te harde wind om te varen) hebben we ervoor gekozen deze dag door te brengen op Busuanga Eiland. Met een Tuk Tuk zijn we naar Cabu Beach gereden en hebben we genoten van de Manquinit Hot Springs.

Op de derde dag van ons verblijf op paradijselijk Busuanga was het dan toch écht tijd voor de island hopping boottocht. En wauw, dit hadden we niet willen missen! Je vaart langs de meest paradijselijke plekken, kan snorkelspullen krijgen en hebt ’s middags een grote verzorgde lunch op een parelwit strand. De mensen zijn super vriendelijk en doen er alles aan om jou een fantastische tijd te bezorgen. Je bent een hele dag op pad (van 8.30 tot 17.00) incl. alles voor maar €15,- per persoon!

Kamperen op een onbewoond eiland

Dag 4 en 5 stonden in het teken van kamperen op een onbewoond eiland. Met een gehuurde motor reden we naar het noordelijke plaatsje Concepcion, waaruit we met een boot naar het onbewoonde eiland werden gebracht. Hier hebben we helemaal alleen de nacht doorgebracht. Wil je meer lezen over dit avontuur? We vertellen alles in deze blog.

De volgende dag kwamen we terug aan in Concepcion. Na een lekker koud biertje zijn we met de motor naar de Concepcion Falls gereden. De waterval was minder indrukwekkend dan verwacht, maar zeker leuk om even mee te pakken als je er toch in de buurt bent.