De mooiste uitkijkpunten in New York City vind je in deze blog!

17 jun 2019New York, Noord-Amerika, Verenigde Staten0 Reacties

Stedentrip NYC? Mis deze uitkijkpunten in New York City niet!

New York City heeft een herkenbare skyline en vele iconische bouwwerken. We helpen je graag het meeste uit jouw stedentrip New York te halen. In deze blog hebben we de mooiste uitkijkpunten in New York voor je op een rijtje gezet.

Je kunt de mooiste uitkijkputen in New York City vinden op Manhattan, in Brooklyn, in Jersey City en daar tussenin. Sommige uitzichten kun je gratis vastleggen op de gevoelige plaat, maar de meesten vereisen entreegeld. Zo heb je een mooi (betaald) uitzicht vanaf Rockefeller Center, het Empire State Building en het One World Trade Center. Vanaf de (gratis of betaalde) boot kun je ook mooie plaatjes schieten, net zoals dat je dat gratis kunt doen in Central Park en Brooklyn. Verder zijn er nog rooftopbars die een fantastisch uitzicht bieden, maar waar je wel een drankje dient te bestellen. Maar hé… een lekker drankje is geen straf toch?!

Uitzicht vanuit Manhattan

De mooiste uitkijkpunten in New York richten zich op Manhattan. Maar ook vanuit Manhattan zelf heb je hele mooie uitkijkpunten. Misschien wel de allermooiste!

Central Park
Als je door Central Park wandelt heb je overal om je heen een uitzicht op de vele wolkenkrabbers die Manhattan rijk is. Een bezoekje aan Central Park is sowieso een must natuurlijk, maar het is mooi meegenomen dat je er tegelijkertijd kunt genieten van het mooie uitzicht.

Rockefeller Center
Ons favoriete uitzicht vanaf een gebouw is toch wel het uitzicht vanaf Rockefeller Center. Aan de ene kant kun je genieten van het uitzicht op het gigantische Central Park en aan de andere kant heb je uitzicht op het wereldberoemde Empire State Building. Mooier dan dit gaat het niet worden! 

Om bovenop het Rockefeller Center te komen dien je wel een entreekaartje te kopen voor Top of the Rock Observation Desk. Een kaartje kost tegenwoordig rond de $38 per volwassene.

Empire State Building
Een ander iconisch gebouw met prachtig uitzicht is het Empire State Building. Je kunt ervoor kiezen om eenmaal naar het Main Deck te gaan (op de 86e verdieping). Hiervoor betaal je ongeveer $36 per volwassene. Wil je de stad zowel met daglicht zijn als bij nacht? Kies dan voor de AM/PM experience. Je mag dan twee keer naar boven voor ongeveer $52 per volwassene.

One World Trade Center
Het het (nog vrij nieuwe) One World Trade Center vind je ook een uitkijkpunt: de One World Observatory. Je kunt hier een toegangskaartje kopen voor $35 per volwassene.

Uitkijkpunten in New York: vanaf de boot!

Uitkijkpunt vanaf de boot
Wat sowieso leuk is om te doen is een boot te pakken naar Liberty Island of om een ticket te boeken voor een van de vele andere rondvaartboten. Vanaf de boot heb je namelijk non-stop leuk uitzicht op Manhattan. Maar niet alleen op Manhattan! Want je vaart langs het vrijheidsbeeld, Jersey City én Brooklyn (als je een uitgebreide tocht boekt althans).

Bezoek je New York met een beperkt budget? Kies er dan voor om de gratis ferry te nemen naar Staten Island. Vanaf de ferry heb je namelijk ook een prachtig uitzicht op de skyline van Manhattan en je komt redelijk dicht in de buurt van het vrijheidsbeeld. #win-win

Het uitzicht vanuit Brooklyn

Ook vanuit Brooklyn heb je een ontzettend mooi uitzicht. Zo kun je genieten van de skyline van New York, maar heb je ook een fantastisch uitzicht op de Manhattan Bridge. Je kent het plaatje vast wel! 😉

Pebble Beach
Vanaf Pebble Beach (een klein strandje naast de Brooklyn Brigde) heb je een onvergetelijk uitzicht over de Manhattan skyline en de Brooklyn Bridge. En het allermooiste: dit uitzicht is 100% gratis!

Brooklyn Heights Promenade
Daarnaast kunnen we je ook aanraden om de Brooklyn Heights Promenade af te lopen. Je loopt langs de mooie huizen aan de ene kant, met aan de andere kant de welbekende skyline.

Manhattan Bridge
Ook vind je in Brooklyn het iconische plaatje terug van de Manhattan Bridge. Om te genieten van jouw Nikon- of Canon-momentje kun je het beste naar Washington Street gaan. Vanuit deze straat heb je het mooiste uitzicht op de brug. 

Brooklyn Bridge
Ook is de Brooklyn Bridge een attractie an sich. We raden je daarom ook aan om hier gewoon rustig overheen te wandelen. Wil je geen drukke brug vol met toeristen hebben? Ga dan in de vroege ochtend op pad. Zelf hebben wij de route van Manhattan naar Brooklyn gelopen, maar als je dat andersom doet kun je non-stop genieten van het mooie uitzicht.

Uitzicht op de Manhattan Skyline vanuit Jersey City

RoofTop at Exchange Place
In Jersey City is een supermooie sky bar geopend: RoofTop at Exchange Place. Je kunt hier niet gratis genieten van het uitzicht (#helaaspindakaas), maar als je een hapje of een drankje bestelt zit je op de eerste rij! Als het lekker weer is dan raden we je aan om er overdag heen te gaan. Zo kun je lekker van het zonnetje genieten terwijl je de skyline van Manhattan op de foto legt. Is het koud buiten? Ga dan binnen zitten. Door de grote ramen heb je alsnog een prachtig uitzicht op de stad.

Na het lezen van deze blog ben jij helemaal klaar voor jouw stedentrip New York City. Heb je nog geen vliegticket of citytrip geboekt naar New York? Bekijk dan onze aanbiedingen eens.