Over Sil en Wytze

Zo veel mogelijk reizen met een ‘normaal’ inkomen

Mensen die ons kennen weten dat we met enige regelmaat weer het vliegtuig pakken (of de auto) om op reis te gaan. Dit doen we zonder dat we een grote zak geld tot onze beschikking hebben. En dat hebben we altijd al zo gedaan. Wij willen graag met jou delen hoe jij ook kunt genieten van veel op reis gaan, zonder dat je daar maanden lang voor hoeft te sparen.

“Gaan jullie nu wéér op reis? Waar doen jullie dat van?”

Dat is een vraag die wij geregeld horen. En die kunnen we ook heel goed beantwoorden. Reizen is onze grootste hobby, dus we geven niet veel geld uit aan andere hobby’s. Daarnaast hebben wij het ons helemaal eigen gemaakt om de allergoedkoopste vliegtickets weten te scoren. Hierbij is het wel van belang om flexibel te zijn qua vakantiedagen. Als je dat bent, dan kun je altijd voor een duppie op de eerste rang (of rij) zitten.

“En waar slapen jullie dan? Op gemengde slaapzalen oid?”

Nee, dat zeker niet. Wij slapen vrijwel altijd in een eigen kamer/studio mét eigen badkamer. Daarbij kiezen we niet voor dure hotels, maar goedkope tot middenklasse hotels. We vinden het namelijk wel zo prettig om onze eigen kamer te hebben met alle privacy die daarbij hoort.

Dus… wil jij genieten van véél reizen, met het comfort van privacy en schone hotels, maar daar niet veel aan uit geven? Dan raden wij je aan om onze blogs in de gaten te houden. Wij delen al onze tips en laten zelfs goedkope vliegtickets zien, zodat ook jij voor een spotprijsje de wereld kunt gaan ontdekken!

Continenten

Landen

Oceanen

Steden

Down the road, to memory lane

Eigenlijk gaat er geen dag voorbij zonder dat we (afzonderlijk van elkaar) terugdenken aan één van onze fantastische reizen. Daarbij is er één reis wel erg bijzonder; de allereerste reis die we samen hebben gemaakt.

In september 2009 leerden wij elkaar kennen en vanaf het eerste moment was het eigenlijk al raak. Slechts 3 maanden later hadden we bedacht dat het leuk zou zijn om er samen even tussenuit te knijpen, een citytripje naar Parijs bijvoorbeeld. Maar al snel zagen we een goedkoop vliegticket naar New York, dus waarom dan niet gewoon daarheen?

“New York leek zo ver weg en je kende het alleen uit films en series. Maar nu werd het werkelijkheid, want binnen no-time hadden wij ons ticket geboekt.”

Tja, het ging écht gebeuren. Eventjes een tripje naar New York City maken. Het was de eerste keer dat we zonder onze ouders op reis gingen en de eerste keer dat we samen op reis gingen. We deden het gelijk goed!

Na onze eerste reis naar New York mochten er gelukkig nog vele reizen volgen. Inmiddels staat onze gezamenlijke landenteller al op 39 fantastisch mooie landen. En er zullen nog vele volgen.

“Wat is de mooiste stad, het mooiste land en waar vind je de meest aardige mensen?”

Iedereen zal deze vraag anders gaan beantwoorden. Maar wij staan er bijna hetzelfde in.

Voor mooiste stad hebben we een gedeelde eerste plek: New York en Tokyo. Wat zijn dat bijzondere steden! Echt een wereld apart.

De Filipijnen vinden wij het mooiste land (lees: mooiste natuur en stranden). Hier willen we zelf later wel een stukje grond hebben 😉

En de meest aardige mensen wonen volgens ons in Bangladesh. Wát een schatten van mensen hebben we daar mogen ontmoeten!

Volg ons op Instagram