De Chatuchak Weekend Market in Bangkok; een van de grootste markten ter wereld!

26 jun 2019Azië, Thailand0 Reacties

Vermaak je een dag lang op de Chatuchak Weekend Market in Bangkok.

Je kunt urenlang ronddwalen op de Chatuchak Weekend Market in Bangkok! Wát een winkeltjes en kraampjes zeg! Het schijnt – met tussen de 13.000 en 18.000 kraampjes – een van de grootste markten ter wereld te zijn. Dus wat je ook zoekt… grote kans dat je het hier zult vinden!

Het kan wel druk zijn op de Chatuchak Weekend Market in Bangkok, maar als je buiten het toeristenseizoen gaat dan valt het alles mee! Wij konden overal lekker doorlopen en hadden geen last van drukte (zoals je op de foto’s kunt zien). Het toeristenseizoen in Bangkok is in de Nederlandse wintermaanden.

Souvenirtjes halen op de Chatuchak Weekend Market

Wil je voor het thuisfront een leuk cadeautje meenemen? Dan zal je op de Chatuchak Weekend Market zeker slagen! De ontelbare aantal kraampjes bieden je alles wat je nodig hebt. Van kleding tot eten, van planten tot zeepjes, van huisdieren tot bloempotten… je komt er ALLES tegen.

Goedkope rommel?
Vaak zie je op van die toeristenmarkten alleen maar van die ‘goedkope rommel’. Maar hier is dat niet het geval! Natuurlijk verschilt de kwaliteit per winkel/kraam, maar ook veel locals doen hier gewoon hun inkopen. Je hebt zelfs een gedeelte in de kledingsectie met hippe winkeltjes die designer-waardig overkomen.

Afdingen
Goedkoop is het daarentegen allemaal wel! Dat zal ook een van de redenen zijn waarom ook locals hun koopjes hier scoren. En zoals je op elke markt gewend bent kán er afgedingd worden. Maar let wel op… de prijzen zijn al ontzettend scherp, dus als je 1 item in de winkel koopt dan wordt afdingen niet altijd gewaardeerd. Koop je daarentegen 2, 3 of nog meer items in dezelfde winkel dan kan er altijd wel een prijsje worden gemaakt!

Eten op de Chatuchak Weekend Market

Dat het Thaise eten lekker is hoeven we je natuurlijk niet meer te vertellen. Maar wat we je wel nog mee willen geven is dat je op de Chatuchak Weekend Market ook prima een hapje eten kunt scoren! Zo heb je naast de kledingsectie (buiten) een foodcourt met kraampjes waar je eten kunt halen. Je kunt het vervolgens to-go opeten of je kunt ervoor kiezen om even uit te rusten aan een van de tafeltjes in het foodcourt.

Enkele van de lekkernijen die wij tijdens ons dagje shoppen hebben opgepeuzeld (en die je kunt zien op de onderstaande foto’s) zijn Koreaanse kipballetjes, een verse mango en bbq chips.

Daarnaast kun je bijna overal drinken kopen. Hiervoor hoef je niet op een foodcourt te zijn. Het kan namelijk behoorlijk warm worden op de markt, dus de meeste verkopers hebben naast hun ‘normale aanbod’ ook een koelboxje met flesjes drinken staan.

Vervoer naar de Chatuchak Weekend Market in Bangkok

Het vervoer naar de Chatuchak Weekend Market in Bangkok kan niet makkelijker worden gemaakt dan dit. Je kunt namelijk met de metro naar station Kamphaeng Phet. Als je daar het metrostation uitstapt sta je gelijk op de Chatuchack Weekend Market.

Liever met de taxi? Houd dan op straat een taxi aan en vertel de chauffeur dat je naar de Chatuchak Weekend Market wil. Iedere chauffeur weet dat wel te vinden.

Openingstijden Chatuchak Weekend Market

Zoals de naam van de markt het al weggeeft is het een weekendmarkt. Op zaterdag en zondag kun je er tussen 09.00 en 18.00 uur terecht om te shoppen. Ook is de markt doordeweeks een paar uur open, maar dat is alleen voor de plantenafdeling.

Vakantie Thailand
Lijkt het jou ook wel wat om Bangkok te bezoeken tijdens een vakantie naar Thailand? Bekijk dan onze reisaanbiedingen naar Thailand eens!