Kamperen op een onbewoond eiland in de Filipijnen

door jun 2, 2019Azië, Filipijnen0 Reacties

Je doet de afwas in de zee en hoort ’s nachts alleen de golven & dieren om je heen

Als je een paar dagen in de Filipijnen bent (of voor een langere periode) dan raden wij je zeker aan om en leuk avontuur te beleven op een onbewoond eiland. De omgeving van Coron, Palawan leent zich hier uitstekend voor! In deze blog delen wij graag onze ervaring.
Tijdens een van onze rondreizen door Azië verbleven we voor een paar dagen op Coron, een eiland in de Filipijnen. Hier hebben we een ontzettend mooie tijd beleefd. In deze blog gaan we in op het kamperen op een onbewoond eiland nabij Coron. Wil je meer lezen over onze avonturen op Coron zelf? Lees dan deze blog.

Hoe werkt dat dan, kamperen op een onbewoond eiland?

Voordat wij naar Coron vertrokken hadden we al eens gelezen over de mogelijkheden van het kamperen op een onbewoond eiland. Eenmaal aangekomen in ons hotel werden we in contact gebracht met een hoteleigenaar in Concepcion. Op de dag dat we naar het onbewoonde eiland wilden vertrekken zijn we met een scooter vanuit Coron naar Concepcion gereden. Eenmaal daar aangekomen hebben we een drankje gedronken met de eigenaar en kregen we een tent, eten en drinken voor de nacht en ochtend en werden we op een klein bootje gezet. Een vriendelijke Filipijn zette ons vervolgens af op het onbewoonde eiland. Zo simpel kan het zijn! Voor omgerekend €46,- zaten we met zijn tweeen een nacht op een onbewoond eiland incl. de kampeerspullen, het eten en drinken en de boottocht.

De do’s en don’ts op een onbewoond eiland

Ook geven we je graag nog wat tips mee voor als je ervoor kiest om te gaan kamperen op een onbewoond eiland. Dat kan nooit kwaad toch?!

Allereerst: je hebt er geen stroom en geen netwerk. Dus wil je foto’s maken met je camera of smartphone? Zorg er dan voor dat je een powerbank hebt ingepakt. Daarnaast is het handig om een EHBO-setje mee te nemen, voor het geval dat. Want ja, de kapitein komt de volgende dag pas terug om je weer op te halen. Zorg er dus ook goed voor dat je genoeg eten/drinken meeneemt voor de avond, nacht en ochtend. Het is handig om het in een koelbox te doen zodat het ‘vers’ blijft. Dat gezegd te hebben: sluit het eten en drinken ook goed af, want voor je het weet komt er een stoet mieren aan.

En de laatste tip die we je graag meegeven is: zet de tent op voordat de zon onder gaat! De zonsondergang neemt al je aandacht op en daardoor vergeet je misschien dat je de tent nog moet opzetten. En ja, dat is niet heel handig aangezien je geen licht aan kunt doen. 😉