Je PADI duikbrevet halen op Bali; je krijgt er een nieuwe hobby bij!

24 jun 2019Azië, Indonesië0 Reacties

Voor velen een bucketlist item: je PADI duikbrevet halen.

Lijkt het jou ook zo gaaf om te kunnen duiken? Wil je de mooiste plekjes en dieren van de onderwaterwereld bewonderen? En lijkt het je wel wat om je PADI duikbrevet te halen op Bali? Wytze heeft dat gedaan! En we laten jullie graag weten hoe dat in zijn werk ging!

Wytze heeft ervoor gekozen om zijn PADI duikbrevet te halen bij Joes Gone Diving op Bali. Je zult meerdere duikscholen aantreffen op Bali en ze hebben over het algemeen allemaal goede recensies, maar wij kunnen je Joes Gone Diving van harte aanraden! Het is daar zelfs mogelijk om de duikcursus in het Nederlands te volgen.

Je PADI duikbrevet halen op Bali – theorie

Voordat je daadwerkelijk het water in gaat is het belangrijk dat je de theorie kent. Je kunt ervoor kiezen om de theorie van te voren thuis te bestuderen in de vorm van e-learning of dat bij de duikschool te doen voordat de les begint. Wij raden echter aan om voor de e-learning te kiezen, want dan kun je voordat je naar Bali vertrekt thuis al de theorie leren. Op die manier heb je op Bali meer tijd om te genieten van je vakantie en je duikavonturen.

PADI eLearning
Als je je hebt ingeschreven voor de cursus krijg je toegang tot het online lesmateriaal. Via videolessen kun je de theorie tot je nemen, maar je kunt ook de lesstof nog eens rustig nalezen in het e-book. Na elk hoofdstuk wordt je getoetst en kun je zien of je de lesstof goed beheerst.

Je PADI duikbrevet halen op Bali – dagindeling

Heb je de theorie onder de knie? Dan wordt het tijd om alles in de praktijk te brengen. Op de eerst dag zul je alleen in het zwembad les krijgen. Je krijgt de basisbeginselen van het duiken uitgelegd en wordt bekend gemaakt met de apparatuur. Tijdens de hele cursus oefen/duik je samen met een buddy. Dit is namelijk ook het geval als je als gecertificeerd duiker mag duiken. Je doet dit ALTIJD samen met een buddy! Aan het einde van de eerste praktijkdag ben je gewend om onder water te ademenen en ken je al enkele bijzondere vaardigheden. (Hierbij kun je denken aan het klaren van je holtes, wisselen van zuurstoftoevoer, water uit je masker laten lopen etc.)

Op de tweede dag van de PADI open water course ga je het geleerde in de praktijk brengen in de zee, #yay! De bijzondere vaardigheden die je in het zwembad hebt geleerd komen hier nogmaals aan bod, je leert van een boot te springen of het water in te lopen (maar net afhankelijk van welke duik je eerst gaat oefenen) en je gaat tot 12 meter diep duiken. Dat klinkt ontzettend diep (en is het op zich ook wel), maar met het duiken merk je eigenlijk geen verschil tussen 3 meter diepte of 18 meter diepte. Deze dag is opgedeeld in twee verschillende duiken. Tijdens de eerste duik is het vooral nog even wennen en oefenen, maar je zult merken dat je tijdens de tweede duik al veel meer geniet van de prachtige onderwaterwereld.

En dan is de laatste dag alweer aangebroken! Op de derde dag ga je twee keer duiken tot 18 meter diepte. De laatste vaardigheden worden geoefend en als je alles onder controle hebt dan slaag je voor de PADI Open Water Course en mag je jezelf een gecertificeerd duiker noemen!

Duiklocaties op Bali

Tijdens de duikcursus zijn we twee keer wezen duiken in Tulamben (in het noorden van Bali) en twee keer in Padang Bai (het oosten van Bali).

Duiken in Tulamben, Bali
De duiken die onze groep op de tweede dag gingen doen vonden plaats in Tulamben. Dit is een dorpje aan de noord-oost kust van Bali. Het mooie van deze duiklocatie is dat je er meerdere scheepswrakken kunt vinden. Het meest bekende scheepswrak is die van het Liberty Schip, een stoomvrachtship van het Amerikaanse leger. Dit schip is in 1942 naar de bodem gezonken en het hoogste punt van het wrak ligt op maar een paar meter diepte. Dus zelfs als je hier gaat snorkelen heb je een prachtig zicht op het scheepswrak. Daarnaast loop je hier met je duikuitrusting het water in, dus je hebt geen bootje nodig.

Duiken in Padang Bai, Bali
De laatste dag van de cursus vond bij ons plaats in Padang Bai. Hier hebben we twee duiken gemaakt tot 18 meter diepte. Je hebt hier een mooie baai van waaruit je met een bootje vertrekt. Dit is dan ook de duikdag waarop je leert om vanaf een boot het water in te rollen. Het mooie aan Padang Bai is dat je over het algemeen een mooie zanderige ondergrond hebt en dat het stijle rotswanden heeft aan de kustlijn, waar je prachtig koraal kan spotten! Ook is dit wederom een mooie plek om te snorkelen.

Vakantie Bali
Lijkt het jou ook wel wat op te leren duiken op Bali? Of wil je gewoon genieten van een vakantie op Bali? Bekijk dan onze reisaanbiedingen naar Bali eens!