Camper relocation deals in Amerika, Canada, Australië en Nieuw Zeeland

8 mei 2020Reisdeals0 Reacties

Profiteer van camper relocation deals en maak de roadtrip van je leven!

Als je in het hoogseizoen een camper wilt huren dan kan dat nogal prijzig uitpakken. Maar ben jij flexibel qua vakantiedagen, dan heb je geluk! Wij zijn namelijk helemaal fan van de camper relocation deals waarmee je al vanaf $1 per nacht een camper kunt huren!

Vaak vinden deze camper relocation deals plaats in het voorjaar of najaar, waardoor je het hoogseizoen kunt mijden. Niet alleen is dit goed voor je portemonnee, maar je zult ook merken dat het een stuk rustiger is op de toeristische plekken en dat je gemakkelijker je camper kunt parkeren! Het is dus eigenlijk een win-win situatie.

Camper relocation deals

Als je op zoek gaat naar een mooie aanbieding om goedkoop een camper te huren, houd dan je ogen open voor de termen ‘Relocation‘ en ‘New Vehicle Special‘. De goedkoopste aanbiedingen kun je namelijk vinden wanneer er veel nieuwe campers worden gemaakt in de fabriek en dat ze vervolgens naar een van de populaire steden gereden moeten worden. Dit worden Relocations (ofwel wegbrengacties) genoemd, maar bij sommige aanbieders ook wel New Vehicle Specials.

Dit werkt als volgt
Je haalt een gloednieuwe camper op bij de fabriek en rijdt die vervolgens in het aangegeven tijdvak naar een andere locatie. (Over het algemeen een populaire stad waar veel campers worden verhuurd). In Amerika kun je hierbij denken aan San Francisco, Las Vegas, Los Angeles, Denver, Orlando en New York.

In Nieuw Zeeland en Australië gaat het vaak niet om nieuwe campers, maar om het terugbrengen van campers naar de populaire steden. Je brengt dan bijvoorbeeld een camper van Sydney naar Melbourne of Perth. Of je rijdt er mee van Christchurch naar Auckland, etc.

Tijdsduur
Van te voren wordt aangegeven hoeveel tijd je hebt om de camper van A naar B te brengen. Bij de ‘gewone relocations’ is dit soms een week of 10 dagen, maar bij de New Vehicle Specials kun je er zelfs voor kiezen om 42 nachten over de reis te doen!

Goedkoop een camper huren bij onderstaande aanbieders

Er zijn meerdere camperverhuurders die mooie aanbiedingen als deze aanbieden. Hieronder hebben we ze voor je opgeschreven en hebben we onze ervaringen met de aanbieders gedeeld (voor zover mogelijk).

Roadbear
Onze eerste ervaring met camperhuur in Amerika was met Roadbear. Je vliegt op Chicago en vanaf daar ga je met een shuttlebus naar de fabriek in Middlebury (Indiana). Wij hadden een New Vehicle Special geboekt en konden in 21 dagen naar Los Angeles rijden. Precies genoeg tijd om de highlights onderweg aan te doen en lekker te genieten! Voor deze 3-weekse camperrondreis betaalden we slechts $699 dollar (voor 2 personen!).

Tip: Op ongeveer 20 minuten rijden vanaf Middlebury vind je een grote Wallmart waar je gelijk je boodschappen kunt inslaan en de camper kunt inruimen.

Apollo RV
Je moet bij Apollo RV zijn als je een camperdeal wilt boeken voor in Australië of Nieuw Zeeland. Maar ook voor in Amerika hebben ze mooie deals! Zo hebben wij zelf in 2018 een relocation gedaan van Forest City (Iowa) naar Seattle (Washington). We hebben de camper voor 10 dagen gebruikt voor maar $10!

Tip: Je kunt op het terrein van Apollo (in Forest City althans) gelijk je watertank vullen, ideaal!

Cruise America / Cruise Canada
We hebben nog geen persoonlijke ervaring met Cruise America of Cruise Canada, maar je vindt hier soortgelijke aanbiedingen. Wat ons is opgevallen is dat je in juni/juli zelfs mooie wegbrengacties hebt bij Cruise Canada. Zo kun je bijvoorbeeld 21 dagen een camper huren voor $19 per nacht. Dat komt uit op slechts $399 in totaal.

Hieronder zie je een boekingstabel van Roadbear. Je kunt dan zelf uitkiezen hoeveel dagen je de camper wilt huren en naar welke bestemming je ‘m wilt brengen.

Goedkoop een camper huren – wanneer moet je boeken?

In juni of juli komen de “New Vehicle Specials” online bij Roadbear voor het jaar erop. Dus in juni/juli 2020 kun je de aanbiedingen boeken voor in maart/april 2021. (Hier gaan wij ook zeker gebruik van maken).

Apollo RV heeft vaak lastminute wegbrengacties, dus die website kun je altijd even in de gaten houden. Zo hebben wij voor onze reis in mei 2018, in maart 2018 geboekt.

De relocations van Cruise Canada / Cruise America kun je vaak ook lastminute boeken. Zo zagen wij dit jaar in juni/juli aanbiedingen staan die je voor een week later al kon boeken. (Bijvoorbeeld de aanbieding van $399 die we zojuist benoemden).

Camperrondreis door de Verenigde Staten

We zouden in 2020 een 6-weekse camperreis gaan maken door de Verenigde Staten, maar dat kon helaas niet doorgaan door Corona. Wel houden we de aanbiedingen in de gaten voor 2021, want we hebben nu nóg meer zin gekregen in een lange camperreis!

Dus misschien komen we jou in 2021 wel tegen in de Verenigde Staten! 😉 Heb je nog een goedkoop vliegticket nodig? Houd dan zeker de pagina met reisdeals in de gaten, want als we een leuke aanbieding spotten, dan gaan we ‘m zeker met je delen!